Premierul Ludovic Orban se află joi într-o vizită în judeţul Constanţa. Prezent la Cernavodă , a declarat,  că obiectivul actualului guvern referitor la centrala nuclearoelectrică  este realizarea de investiţii în valoare 8-9 miliarde de euro, pentru  retehnologizarea reactorului 1, dar şi construirea reactoarelor 3 şi 4, lucrări preconizate să fie finalizate până în 2030.

“Pentru centrala nucleară avem planuri mari, obiectivul nostru este să realizăm investiţii de 8-9 miliarde de euro, investiţia privind retehnologizarea reactorului 1, de asemenea investiţia privind construcţia reactoarelor 3 şi 4. De la instalarea guvernului nostru există o schimbare de abordare, vrem să realizăm aceste investiţii cu parteneri serioşi din zona euroatlantică, parteneri care să aibă expertiza, tehnologia necesară, pentru a putea susţine realizarea acestor investiţii fundamentale pentru dezvoltarea economică a României. În cel mai scurt timp, ca urmare a constituirii unei echipe la nivel guvernamental, mandatat să exploreze cele mai bune variante pentru realizarea investiţiilor, vom negocia şi vom semna acorduri astfel încât să putem să demarăm aceste investiţii fundamentale pentru Români”, a declarat Orban, în timpul unei vizite la Centrala Nucleară Cernavodă.

El a precizat că este de mare interes investiţia în instalaţia de detritiere pentru realizarea de tritiu şi în mod evident este de mare interes şi  utilizarea izotopului cobalt 60.

. “Apreciez rezultatele echipei manageriale de la Cernavodă, care a reuşit scăderea cu aproximativ 10% a costurilor, în special pe costurile de mentenanţă, creşterea profitului cu 120 de milioane şi creşterea venitului brut al angajaţilor de la 9.000 şi ceva, la 14.000 şi ceva”, a afirmat premierul.

Întrebat despre anul finalizării lucrărilor la reactoarele 3 şi 4, Ludovic Orban a declarant că termenul avut ca obiectiv rămâne 2030..

Următorul obiectiv care va fi vizitat de premierul Orban  este Şantierul Naval Constanţa.

Sursa: Realitatea de Constanta

Articolul precedentMinistrul Sănătății, Nelu Tătaru, control la DSP București
Articolul următorPremierul Orban: Ne gândim la toate mijloacele posibile ca să limităm răspândirea virusului