Fostul ministru PNL al Muncii, Violeta Alexandru, anunță duminică, pe Facebook, că îl susține pe Ludovic Orban la șefia PNL, în fața lui Florin Cîțu, pentru că ea nu și-ar face un proiect cu oameni care atunci când aveau nevoie de sprijin politic „se gudurau până la exagerare prin tot felul de promisiuni de loialitate”.

„Eu nu mi-aș face un proiect politic cu oameni care, de la momentul în care aveau nevoie de sprijin politic până ieri, fără să li se fi cerut, se gudurau până la exagerare prin tot felul de promisiuni de loialitate. Un asemenea proiect nu durează niciodată. Marile idei și programe se pun în practică prin oameni.

Dincolo de wow, contează seriozitatea, liberalismul practicat, nu declarat și tăria de a te uita, în primul rând, la cum poți face bine pentru oameni, punându-te pe tine pe planul doi. Aceste lucruri se văd pentru cine vrea să vadă.

Votez Ludovic Orban la congresul din toamnă al PNL, singurul care s-a opus împrietenirii cu PSD din respect pentru alegătorii de dreapta și care a suferit politic pentru verticalitatea lui. Știu că înțelege schimbările și că respectă mesajul de îmbinare a experienței cu noi perspective, mesajul de respect pentru cei care au tras pentru partid și pentru România în cele mai grele momente, atunci când partidul decăzuse cu noutatea și prospețimea. Aceste lucruri care vorbesc singure despre el îl vor duce la victorie în toamnă”, a scris Violeta Alexandru pe Facebook.

„Dacă:

– mi-ar fi teamă că doar agățându-mă de o funcție publică/politică contez și eu în spațiul public,

– Ludovic Orban m-ar fi împiedicat cu ceva, pe mine, de câțiva ani membru PNL, să cresc natural în partid, prin forțele mele, inclusiv prin câștigarea încrederii membrilor, a colegilor pe care îi încurajez să creadă, în primul rând, în ei, să lucreze în echipă, să nu fie egoiști,

– aș fi un om influențabil,

– aș fi nesigură pe mine că sunt capabilă să las ceva, cât de puțin, în urmă, prin muncă și corectitudine,

– nu aș avea experiență de management de echipe care mă ajută să pot discerne între oameni serioși și oameni cărora nu le place munca susținută ci șmechereala și șefia pentru că vor confort,

– nu aș avea încredere că lipsa de caracter îi doboară, mai devreme sau mai târziu, pe cei care nu au substanță,

– dintr-un motiv sau altul mi-ar fi constrânsă libertatea de a lua decizia pe care o simt corectă – adică nu aș fi un om de caracter ci o oportunistă,

probabil că aș fi astăzi un om chinuit, care caută disperat soluții care să îi garanteze că rezistă în politică.

Nu este cazul”, a adăugat ea.

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentPrimarul Constanței, Vergil Chițac: “Premierul Florin Cîţu a adus României acea gură de prospeţime de care aveam mare nevoie”
Articolul următorFlorin Roman despre competiția Cițu-Orban: ”Lupta se da între trecut și viitor, între dezamagire și speranța”