Vouchere de vacanță 2023 – schimbări importante pentru toți românii care lucrează.

Anul acesta, valoarea tichetelor de vacanță a fost de 2.550 de lei brut, dar ea va crește la 3.000 de lei brut, de la 1 ianuarie 2023. Noutatea este că reprezentanții PNL vor să extindă obligativitatea acordării acestor vouchere și pentru angajații din mediul privat care, la ora actuală, primesc aceste tichete opțional, din partea companiilor unde lucrează, ir costurile să fie suportate din bugetul de stat.

Voucherele de vacanță 2023 ar putea fi acordate și pentru toți angajații din mediul privat dacă o inițiativă a PNL se va materializa. La ora actuală, de tichetele de vacanță beneficiază toți bugetarii, valoarea acestora urmând să crească, de la 1 ianuarie 2023, la 3.000 de lei brut, în concordanță cu majorarea până la această sumă a salariului minim brut pe economie.

În 2022, valoarea unui astfel de tichet a fost de 2.550 de lei brut. Acum, PNL  îi cere premierului Nicolae Ciucă să acorde tichete de vacanță pentru toți angajații din mediul privat. De această inițiativă a liberalilor ar urma să beneficieze aproximativ 4,2 milioane de angajați care lucrează în mediul privat

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentLiderul PNL, Nicolae Ciucă, dă tonul ruperii de PSD: ”La următoarele alegeri, nu ne bazăm pe partenerii de la guvernare!”
Articolul următorCompensarea cu 50 de bani pe litru de carburant s-ar putea prelungi și anul viitor – Anunțul ministrului Virgil Popescu