La nici 24 de ore după anunțul premierului Ludovic Orban privind depunerea mandatului de șef al Executivului ca urmare a rezultatului obținut de PNL la alegerile parlamentare, Antonel Tănase, secretarul general al Guvernului, cunoscut, totodată, drept unul dintre cei mai apropiați oameni ai fostului premier, a anunțat că va demisiona în curusul zilei de astăzi. Demisia i-ar fi fost cerută chiar de premierul interimar, Nicolae Ciucă.

”Îmi depun demisia azi. Mi s-a cerut și m-am conformat. Nu mă cramponez de funcție”, a declarat Tănase pentru G4Media.ro.

Antonel Tănase a fost numit în funcția de Secretar general al Guvernului pe data de 6 noiembrie 2019, la două zile după ce Ludovic Orban a preluat funcția de prim-ministru. Este un apropiat al premierului Ludovic Orban, președintele PNL. Antonel Tănase este trezorierul PNL, din iunie 2017, de când Orban a fost ales președintele liberalilor. Tănase este și președintele interimar al PNL Sector 3 București, ales în iulie acest an, potrivit realitatea.net

În perioada în care Orban a fost ministru al Transporturilor în Cabinetul Tăriceanu (2007-2008), Tănase a fost secretar de stat la minister.

Ulterior, in primul cabinet Ponta, din mai 2012, Antonel Tanase ajunge director de cabinet al ministrului Transporturilor de la acea vreme, Ovidiu Silaghi.

Secretarul general al Guvernului are rang de ministru, iar Secretariatul General al Guvernului coordonează activitatea Guvernului de la Palatul Victoria.

Antonel Tănase îi urmează lui Toni Greblă, secretarul general al Guvernului în Cabinetul Dăncilă.

Născut în Galați, Antonel Tănase are 47 de ani și este de profesie istoric și economist.

A absolvit două facultăți: Facultatea de Istorie, Universitatea București, în 1997, are și un Master în Istorie, și Facultatea de Finanțe Bănci și Contabilitate la Universitatea Creștină „Dimitrie Cantemir”, în 2006. Este Doctor în Economie, din 2005.

Este membru PNL din august 1991, când s-a înscris în Organizația Galați a PNL. În 1996 devine președinte interimar al PNL Galați, apoi secretar general adjunct al Tineretului liberal (1998-2000), membru al Biroului Permanent TNL (2000-2002), membru al Comisiei Centrale de Cenzori al PNL (2001-2004), în 2005 devine președintele Comisiei de Cenzori a PNL la nivel central și membru al PNL Sector 6 București. 

Secretariatul General al Guvernului (SGG) are rolul de a asigura derularea operaţiunilor tehnice aferente actelor de guvernare, rezolvarea problemelor organizatorice, juridice, economice şi tehnice ale activităţii Guvernului, precum şi reprezentarea Guvernului în faţa instanţelor judecătoreşti. Secretariatul General al Guvernului este condus de secretarul general al Guvernului, cu rang de ministru, numit şi eliberat din funcţie prin decizie a prim-ministrului.

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentLudovic Orban: ”Obiectivul nostru este o majoritate parlamentară fără PSD”
Articolul următorŞeful delegaţiei Uniunii Europene în Republica Moldova, dezamăgit de ultimele evoluţii de la Chişinău