Aproape că nu este moment de răspântie în cadrul Partidului Social Democrat, în care “grupul de la Cluj”, cel care nu a câștigat măcar o confruntare electorală în toată activitatea sa să nu se reactiveze mai ceva decât cele mai disciplinate unități militare ale sistemului, scrie Cătălin Tache, într-un editorial national.ro.

“Domn profesor” Vasile Dîncu s-a apucat să amenințe cu… DNA, scrie jurnalistul, făcând referire la postarea lui Dîncu de pe blogul personal vasiledancu.blogspot.com în care sociologul o avertiza pe Anca Alexandrescu, ex-consilier al fostului premier Viorica Dăncilă, “văduva neagră din PSD”, cum o numeşte acesta, să aibă grijă după arestarea Sorinei Pintea.
Dîncu îi transmitea acesteia “să aibă grijă” că DNA a luat în vizor Ministerul Sănătăţii, unde susţinea că aceasta ar fi consiliera “pe acte sau nu” ministrului Victor Costache, iar înainte era consiliera pe achiziţii a Sorinei Pintea, acuzată de luate de mită.

“Însă cei care l-ar putea compătimi pe “profesorul” Dîncu doar că “îmbătrânește urât” și a ajuns un simplu “fost” ofuscat care se rățoiește la toată lumea s-ar putea înșela amarnic. Pentru că, atunci când amenință cu DNA-ul, Vasile Dîncu știe ce face! Ca și atunci când “bătrânul combinagiu” al serviciilor în lumea politică – cum încă îl etichetează unii inițiați ai sistemului- amenință că “știm noi”… Care “noi”…? Poate cei care l-au băgat pe Vasile Dîncu în dosarul “Volga”, declanșat de “falanga ardeleană” a DNA, dar care a fost apoi “băgat în adormire” la Structura Centrală… Adică exact cât trebuia pentru ca “domn profesor” să rămână “agățat” în acest dosar și să poată fi folosit apoi pe post de “portavoce”, fie ea una deja “răgușită” de atâtea interpretări  multiple”, mai scrie Cătălin Tache, în editorial national.ro

“Bineînțeles, asta dacă strategii “statului paralel”- ăla nerecunoscut de ambii candidați din finala prezidențială, Iohannis și Dăncilă- chiar și-ar fi pus în cap  regizarea unui asemenea scenariu…”, mai scrie jurnalistul.

“Un raport contrainformativ incendiar pe care îl prezentam în ”lovitura” din 9 noiembrie 2017 făcea referiri extrem de grave la ceea ce se ascundea în spatele operațiunii ”Volga Neagră”, dosar aflat în lucru la nivelul Direcției Naționale Anticorupție – Structura Teritorială Oradea sub nr. 163/p/2015. Și care cuprindea inclusiv declarații despre fapte halucinante, desprinse parcă de pe vremea ”Volgilor Negre” sovietice, dar cu demnitari ai statului român ”luați la plimbare” cu forța cu autoturismul prin Lunca Someșului, la ceas de seară, pentru a fi astfel vădit intimidați. Dosar în care s-au făcut zeci de audieri pentru a se stabili relația prin care, din contractele cu dedicație primite de o anume firmă de salubrizare s-ar fi dat ”para-îndărătul”, într-o clasică operațiune de genul ”bani negri pentru partid”. Numai că, stranie coincidență sau poate nu, s-a ajuns la situația ca pentru fapte identice cu făptuitori identici să fie înregistrate două dosare penale ”gemene”, cel cu nr. 531/p/2015 de la DNA București și cel dintâi, 163/p/2015 de la DNA Oradea. Numai că după ce a fost înregistrat cel de-al doilea dosar, acesta a fost instrumentat ”pe repede înainte” și clasat de urgență, existând informații că nu s-a efectuat nici măcar un act de cercetare în el! Asta tocmai când după zeci de audieri și luni de anchetă intensă, ”colegii” de la DNA Oradea tocmai se pregăteau să trimită în instanță rechizitoriul în care ”cap de listă” era însuși Vasile Dîncu”, notează Cătălin Tache.

Articolul precedentREALITATEA DIN PNL UREAZĂ TUTUROR FEMEILOR “LA MULȚI ANI!”
Articolul următorOreste și Rareș Bogdan față în față la Jocuri de putere!