Oare vom fi capabili vreodată să spargem blestemul românesc al sărăciei într-o țară bogată? Grea și dureroasă întrebare… Deși avem un potențial uluitor de creștere economică și stabilitate securitară, ne încăpățânăm orbește să rămânem irelevanți, minori și lipsiți de perspective, conduși fie de ticăloși, fie de analfabeți politici cu gândire limitată de Obor provincial. 

Să luăm exemplul gazelor din Marea Neagră… în timp ce vecinii noștri bulgari, sârbi și maghiari lucrează la foc continuu pentru construirea de infrastructuri de transport a gazului rusesc, resursele noastre energetice zac inutil pe fundul mării, în timp ce autoritățile asistă inerte la transformarea României dintr-un posibil actor principal în regiune la cel mai insignifiant jucător din piața de energie, în timp ce suntem înconjurați practic de un păienjeniș de țevi pline cu gaz rusesc.

Rămânem la jelania victimei dezabuzate sau suntem capabili să găsim soluțiile creative care să facă din România o țară puternică? 

Concluziile le veți trage dumneavoastră, invitații noștri: Florin Ivan, consilier al primului ministru, Petrișor Peiu, Lidia Moise și Grigore Cartianu vor așeza piesele acestui complicat puzzle al intereselor geopolitice.

Articolul precedentEDITORIAL Mădălina Dobrovolschi: A plouat și i-a adunat …
Articolul următorDe ce șefii (de țară) nu poartă mască