Președintele României, Klaus Iohannis și premierul Nicolae Ciucă au vizitat astăzi Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, cu ocazia dislocării, în România, a militarilor din cadrul Batalionului francez „Spearhead”, care se vor alătura militarilor români și aliați din baza militară.

A fost prezent și ministrul francez al Apărării, Florence Parly, care s-a întâlnit cu militarii trimişi de Franţa în România.

“Le-am mulțumit astăzi militarilor forțelor aliate pentru prezența lor pe teritoriul României, în cadrul unei vizite la Baza 57 Aeriană de la Mihail Kogălniceanu. Alături de militarii români, vor da cetățenilor noștri și mai multă încredere că, indiferent de evoluțiile din perioada următoare, țara noastră beneficiază de garanții de securitate și de protecție ca niciodată în istoria sa. Numai împreună putem asigura securitatea euroatlantică și pacea. Uniți, vom apăra valorile și principiile care ne unesc și ne inspiră: democrația, respectarea drepturilor omului și statul de drept, a declarat Klaus Iohannis.

Imagine

Agresiunea militară a Rusiei asupra Ucrainei a readus războiul în Europa, a declarat și ministrul francez al Apărării, Florence Parly.

“De pe 24 februarie, o propoziţie este pe buzele tuturor: războiul s-a întors în Europa. Acum câteva săptămâni, mulţi dintre noi nu îşi imaginau că aşa ceva se poate întâmpla. Azi, războiul este o realitate în Ucraina, la porţile României şi la porţile Europei, la porţile Europei noastre”, a spus ea, potrivit Agerpres.

”Pentru acest război, e un singur responsabil: Vladimir Putin. A mințit întreaga lume, simulând calea diplomației. A negat toate angajamentele internaționale ale Rusiei. A ales războiul, a ales violența și forța pentru as constrânge un popor suveran, poporul ucrainean – popor ucrainean care nu aspiră la nimic altceva decât la pace în Europa.” – a mai afirmat oficialul Franței.

Citiți și  Militari francezi din Forţa de răspuns a NATO au ajuns în Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu

Sursa: Realitatea de Constanta

Articolul precedentRăzboi Ucraina. A treia rundă de negocieri pentru pace, programată astăzi. Civili împușcați mortal de ruși, în timpul evacuărilor
Articolul următorBogdan Aurescu: “Am cerut Comisiei Europene și lui Josep Borrell un pachet consistent de asistență pentru Republica Moldova”