Liderul deputaților PNL, Florin Roman, anunta că medicii de familie nu vor mai plăti impozit pentru cabinete, ca urmare a proiectului de lege inițiat și trecut de votul Parlamentului.

„Camera Deputaților, în calitate de for decizional, a adoptat proiectul de lege, pe care l-am inițiat în calitate de parlamentar PNL, alături de deputatul Bogdan Huțucă, privind exceptarea plății impozitului pe clădire, pentru medicii de familie. Până în 2015, cabinetele medicilor de familie, alături de spitale și clinici erau scutite de la plata impozitului pe clădire, dar prin modificarea codului fiscal, guvernul PSD a eliminat aceasta facilitate. Măsura exceptării sediilor cabinetelor medicilor de familie de la plata impozitului pe teren este așteptată de breaslă, pentru a înlătura inechitățile, dar și discriminarea cu unitățile sanitare publice, mai ales în contextul greutăților de ordin financiar din ultimii ani.

Legea adoptată de Camera Deputatilor are și un impact bugetar nesemnificativ asupra bugetelor locale, ținând cont de numărul mic de cabinete ale medicilor de familie, la nivel local. Propunerea pe care am făcut-o și care s-a concretizat prin lege, modifică Codul Fiscal și readuce medicii de familie, la exceptarea de care beneficiau pânâ în 2015”, se arată într-un comunicat de presă al lui Florin Roman.

Articolul precedentMinistrul Justitiei, Cristian Predoiu: Decizia CCR pe amenzi conţine numeroase fracturi logice
Articolul următorEuroparlamentarul PNL Siegfried Mureșan: Ca europarlamentar român, am datoria în fața românilor