Mara Mareș, șefa Tineretului Liberal, anunță că IMM Invest dovedește, zi de zi, că este un proiect de succes, ea adăugând că mii de cereri ale companiilor se află în diferite faze de analiză sau sunt în stadiu de solicitare clarificări:

“În ciuda unor detractori din spațiul public, datele vorbesc de la sine și programul IMM Invest dovedește, zi de zi, că este un proiect de succes. Suntem un guvern liberal și e esențial să fim alături de mediul de afaceri în lupta cu efectele pandemiei.

Cifre, nu vorbe:

Până acum, aproape 59.000 de companii au aplicat pentru un credit garantat de stat prin acest mecanism și au fost aprobate 1441 de credite de Fondul de Garantare. Valoarea garanțiilor oferite este de aproximativ un miliard de lei, din totalul de 15 miliarde. Sigur, acest plafon poate fi suplimentat, pe măsură ce companiile primesc credite. Am transmis către 22 de bănci un număr de 53.063 solicitări(este vorba despre companiile care îndeplineau condițiile de eligibilitate ale programului), iar la data de 20 mai un număr de 5.330 de cereri aflate în aplicația www.imminvest.ro se aflau în diferite faze de analiză sau sunt în stadiu de solicitare clarificări.

Tocmai de aceea, Guvernul a solicitat celor de la Fondul de Garantare să dialogheze permanent cu băncile, astfel încât să grăbească toate procedurile și să grăbească viteza de aprobare a creditelor, că acesta este de fapt obiectivul nostru.

De asemenea, pregătim un amplu plan de relansare și redresare economică, care va fi prezentat în curând”, a scris Mara Mareș pe contul său de Facebook.

 
Articolul precedentEuroparlamentarul PNL, Cristi Bușoi: În sfârșit, Sănătatea a devenit o prioritate în UE
Articolul următorConsilierul PNL Marian Sîrbu a adus în a adus în atenția plenului o bătaie între două asistente medicale de la spitalul din Braila