Florin Cîțu a izbuncit privind  majorarea pensiilor cu 40%, care se va vota astăzi. Acesta promite că PNL va ataca la CCR proiectul PSD. ”Nu vom permite anul acesta o creștere a cheltuielilor bugetare”, a declarat la RFI ministrul Finanțelor Florin Cîțu. El precizează că dacă PSD și aliații săi din Parlament decid marți majorarea pensiilor cu 40%, PNL se va adresa CCR, care ”este imparțială și va folosi Constituția în a judeca”, conform Mediafax.

Florin Cîțu se întreabă în contextul eventualei majorări a pensiilor cu 40% dorite de PSD ”de unde atâta tupeu și atâta cinism? Au încercat să arunce România în aer ani de zile, i-am oprit și văd că tot nu se potolesc (…). Încă aștept instituțiile statului să analizeze și să-i ancheteze pentru subminarea economiei naționale pe cei care au lăsat economia fără stocuri, înaintea unei crize de sănătate. Și bineînțeles, poate o să ne uităm și la aceste acțiuni, ceea ce fac astăzi în Parlament este vădit împotriva României (…). Sunt indignat de ceea ce fac. Toată lumea se uită la noi, avem investitori, avem Comisia Europeană, agențiile de rating, toată lumea se uită la noi, ne-au avertizat că mergem într-o direcție greșită și acești oameni vin și fac acest lucru”.

Ministrul de Finanțe i-a răspuns liderului PSD, după ce Marcel Ciolacu s-a întrebat luni seară la TVR1 unde sunt banii din împrumuturile României: ”Acest Ciolacu este deputat, iar acum două săptămâni am trimis fiecărui membru al Parlamentului un e-mail, în care este prezentată execuția bugetară și modul în care au fost cheltuiți banii, evoluția datoriei publice etc.. Toate informațiile sunt prezentate lunar pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice. Am înțeles, Marcel Ciolacu nu știe să citească un site, nu știe să se uite pe un site, i-am trimis eu pe mail toate informațiile. Acum, dacă nici de acolo nu le poate citi, nu mai are nici o scuză. Anul acesta, au fost crescute investițiile, care au ajuns la aproape 24 de miliarde, după opt luni de zile, cea mai mare sumă din ultimii zece ani. Au fost crescute pensiile cu cea mai mare sumă pe care a făcut-o vreodată un Guvern (…). Acolo sunt banii. Am crescut alocațiile cu 20%, am crescut alocațiile la începutul anului, am plătit facturi lăsate de Marcel Ciolacu și gașca lui neplătite de ani de zile. Peste șase miliarde de lei decontări pentru concedii medicale. Am rambursat la TVA mai mult cu trei miliarde (…). Am plătit pentru profesori, din urmă, doi ani de zile, hotărâri judecătorești. Acolo sunt banii”.

La remarca jurnalistului că dincolo de orice dispută politică, Executivul refuză să aplice o lege adoptată de Parlament, Florin Cîțu a replicat: ”Nu este adevărat, așa ceva nu se întâmplă. Nu refuzăm să aplicăm legea. Aplicăm legea, doar am făcut exact ce permite legea, prin ultimul articol. Spune foarte clar legea aprobată de socialiști, de PSD, spune foarte clar: în cazul unei situații de lipsă de venituri la buget, se poate face reeșalonarea prin rectificare bugetară, deci se poate face reeșalonarea creșterii punctului de pensii. Deci am folosit exact legea (…). Nu vom permite anul acesta o creștere a cheltuielilor bugetare (…). Vom ataca aceste legi, pentru că nu au sursă de finanțare, le vom ataca la CCR. Eu nu cred că CCR-ul poate să spună că o lege care crește cheltuielile bugetare și scrie negru pe alb în Constituție că dacă nu are sursa de finanțare, poate să fie constituțională. Curtea Constituțională este imparțială și va folosi Constituția în a judeca”.

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentMohammad Murad, un nou dosar penal, pentru inducerea în eroare a alegătorilor
Articolul următorPremierul Orban: Clujul este cu vârf şi îndesat pe harta investiţiilor care vor fi sprijinite de Guvern