Poliţia Mangalia i-a deschis un nou dosar penal lui Mohammad Murad, candidat independent la funcţia de primar, pentru coruperea şi inducerea în eroare a alegătorilor. Plângerea despusă de organizaţia locală a PNL reclamă faptul că Murad le-a distribuit persoanelor vârstnice documente care imită carnetele de economii C.E.C., potrivit realitatea.net

Potrivit sursei citate, Organizaţia municipală Mangalia a PNL a sesizat faptul că luni, 21 septembrie, au fost distribuite persoanelor vârstnice din zona Neptun Olimp pliante ce imită prin culoare şi formă vechile carnete de economii C.E.C, pe care sunt inscripţionate valoarea de 10.000 de lei şi numele candidatului Mohammad Murad, sugerându-se că dacă acesta va ajunge primar, “seniorii” oraşului, aşa cum sunt numiţi pe materialele electorale respective, vor primi câte 10.000 de lei.

“Pe data de 21.09.2020 au fost distribuite persoanelor vârstnice din zona Neptun si Olimp carnete care imită carnetele de economii C.E.C. Pe aceste carnete este trecută valoarea de 10.000 lei şi numele candidatului Mohammad Murad, aceste materiale fiind oferite cu scopul de a determina alegătorii să îl voteze în ideea obţinerii sumei de bani menţionată pe carnetul respectiv”, se arată în plângerile depuse la Biroul electoral de circumscripţie şi la Poliţia Mangalia de către PNL Mangalia, potrivit agerpres.ro

Liberalii cer sancţionarea lui Mohammad Murad pentru mituirea şi inducerea în eroare a alegătorilor, conform Codului penal.

La sfârşitul lunii august, IPJ Constanţa a anunţat declanşarea unei anchete penale, în baza unei sesizări din oficiu, după ce la un post local de televiziune a apărut o ştire în care Mohammad Murad a fost filmat în timp ce împărţea pachete inscripţionate cu numele său şi sloganul electoral.

Sursa: Realitatea de Constanta

Articolul precedent“Legile Puterii” De ce a schimbat Mohammad Murad tabăra politică. Interese imobiliare uriașe
Articolul următorMinistrul Cîțu despre majorarea nesustenabilă a pensiilor: ”De unde atâta tupeu și atâta cinism la PSD?”