Ministrul Educației, Monica Anisie, i-a îndemnat, joi seară, la emisiunea “Legile Puterii” de la Realitatea Plus, pe directorii unităților de învățământ din țară să realizeze condici online pentru a ține evidența elevilor care participă la cursurile online, ca să nu se ajungă la exagerări de genul print screen-urilor sau ca dascălii să ceară fotografii.

 

“Atunci când aceste cursuri se desfășurau în cadrul unității de învățământ, fiecare profesor își completa condica cum că a făcut ora respectivă. Acum, fiiind vorba despre cursuri online, ar putea unitatea de învățământ să realizeze o condică online. S-a ajuns la exagerări, să ceri print screen-uri, să ceri fotografii, să te înregistrezi. Poate de la directorul care dorește să fie acoperit de … documente, dacă cumva este monitorizat să poată să pună la dispoziție dovada că s-au efectuat, dar o dovadă mai simplă decât completarea acestei condici online si acolo poate fi și o rubrică să spună când anume a desfășurat lecția, câți elevi au participat”, a declarat Monica Anisie, la emisiunea “Legile Puterii” de la Realitatea Plus.

Ministrul a specificat că a cerut inspectoratelor școlare să ofere resurse elevilor care nu au acces la tehnologie.

“Fiecare profesor trebuie să fie responsabil, să ia legătura cu familia, cu copilul, să realizeze orele acestea online și să-i sprijine emoțional. Acolo unde nu există posibilitatea, am prevăzut în instrucțiuni faptul că școala sau inspectoratul școlar trebuie să asigure resurse de învățare și fișe de învățare pentru copii și să le livreze. Am primit din partea inspectoratelor școlare și astfel de exemple”, a completat Monica Anisie.

Ministrul Educației a completat că, din datele pe care le deține, în acest moment, 250.000 de elevi nu au acces la tehnologie. 

Articolul precedentOrban: Guvernul alocă resurse pentru achiziția de tabelete pentru copii și măști pentru persoanele vulnerabile
Articolul următorMonica Anisie, la Realitate PLUS: Cum se va desfășura învățământul online în România, în următoarea perioadă