Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a vorbit, marți, despre criza epidemiei de coronavirus și carantinarea bătrânilor, după declarațiile președintelui Klaus Iohannis.

 

“O să ne uităm la cazurile de după 1 mai, apoi vom putea vorbi de relaxare. Nu ne gândim decât când vedem vârful pantei. O să avem discuții cu fiecare minister, astfel încât le vom prezenta în primul rând situația medicală.

Vom elimina declarațiile, într-o primă etapă, dacă vedem că numărul îmbolnăvirilor scade. Va rămâne masca, dar se vor evita zonele aglomerate. Totul se va face gradual. La nivelul României trebuie să vedem următoarele două săptămâni, apoi vom vorbi de relaxare”, a spus Nelu Tătaru.

“Așa de repede cu ridicarea stării de urgență, nu cred. Trebuie să existe în școli biocid, măscuțe”, a precizat ministrul Sănătății, referindu-se la o posibilă redeschidere a unităților de învățământ pe 15 mai.

“Carantinarea vârstnicilor nu poate exista. Gândiți-vă că o relaxare va veni și pentru ei. Dar o să ne uităm la localitățile de unde sunt. Orice membru al corpului științific poate face propuneri, dar le analizăm. Ministerul Sănătății nu poate accepta un astfel de document”, a spus ministrul Tătaru despre planul medicului Adrian Streinu-Cercel de izolare a bătrânilor pentru 3 luni.

Articolul precedentGuvernul ia în calcul redeschiderea școlilor la sfârșitul lunii mai, cel mai devreme, sau la începutul lunii iunie, cel mai târziu
Articolul următorAlexandru Rafila a precizat ultimele detalii cu privire la situația extinderii virusului corona în România