Premierul Nicolae Ciucă va participa, sâmbătă, la ora 10.00, la ședința task-force pentru gestionarea situației generate de agresiunea militară rusă din Ucraina. Autoritățile vor analiza noi măsuri pentru ameliorarea efectelor războiului de la graniță.

Efectele războiului din Ucraina se resimt deja în România. Industria auto, producția de mobilă și metalurgia sunt cele mai afectate de criza declanșată de invazia Rusiei în Ucraina. Nu este exclusă nici o eventuală criză alimentară, deși Guvernul a negat.

Statele Unite, dar și țările europene se vor confrunta în perioada următoare cu o criză a alimentelor din cauza războiului din Ucraina, dar și a sancțiunilor impuse Rusiei. Cele două țări asigură 30 la sută din exporturile globale de grâu. Și Klaus Iohannis avertizează că vom plăti mai mult pe mâncare din cauza sancțiunilor. 

„România are o situație bună în ce privește agricultura și credem că nu vor fi probleme însă, da, este posibil ca sancțiunile pe care le-am hotărât și de care intenționăm să ne ținem să producă și mișcări la prețuri la alimente”, a spus Klaus Iohannis.v

Sursa: Realitatea de Bucuresti

Articolul precedentDeputații PNL Mara Calista și Robert Sighiartău, proiect de lege pentru familiile cu copii, cât și pentru cei care au persoane aflate în întreținere
Articolul următorPremierul, mesaj pentru Lucian Bode: „Îi mulțumesc personal pentru modul cum își desfășoară activitatea”