Premierul Ludovic Orban a anunțat că elevii vor fi obligați să poarte măști sanitare, pentru că scolile sunt spații publice închise. Șeful Executivului a precizat că se caută soluții pentru ca materialele sanitare să fie puse la dispoziție gratuit.  

”Președintele a anunțat obligativitatea purtării măștilor în spații închise. Școala este un spațiu închis și, în cazul în care se va relua activitatea, cu siguranță va fi asigurată masca. Vom stabili un mecanism de distribuție și vă vom anunța. (..) Decizia trebuie luată dupa o analiza foarte serioasă, cu siguranță considerăm că este obligativitatea guvernului de a asigura aceste măști”, a anunțat șeful guvernului. 

Șeful Guvernului a avut o veste bună și pentru vârstnici. ,,S-a discutat posibilitatea de schimbare a setului de restricții chiar și până la data de 15 mai, pentru persoanele în vârstă, odată cu schimbarea vremii. “

Tot din acest motiv, parcurile pot fi deschise mai repede, dacă se respectă normele de igienă și distanțarea socială.

 
Articolul precedentNelu Tătaru, explică demiterea lui Adrian Streinu Cercel: “Nu avem cum să păstrăm în această comisie pe cineva care vede altfel decât Ministerul Sănătăţii sau decât Guvernul”
Articolul următorPreședintele Klaus Iohannis ședință de lucru la Palatul Cotroceni, cu premierul Ludovic Orban, ministrul Sănătății, ministrul de Interne și șeful DSU