Premierul Ludovic Orban a declarat vineri, la manifestările organizate la Zalău cu ocazia Zilei Drapelului Naţional, că lansează un îndemn la armonie, înţelegere, unitate şi dragoste faţă de ţară.

“Drapelul reprezintă un simbol fundamental al naţiunii române, unul pe care trebuie să îl onorăm aşa cum onorăm ţara în care trăim şi cum îi onorăm pe fiecare dintre concetăţenii noştri. Cu ocazia Zilei Drapelului Naţional, să ne aducem aminte de toţi cei care au luptat pentru libertate, pentru unitate, în istoria României, sub acest drapel, de toţi cei care şi-au dat viaţa pentru acest drapel şi pentru România, să ne aducem aminte să le arătăm respectul nostru tuturor celor care reprezintă cu cinste drapelul, tuturor celor care au ridicat drapelul României pe cele mai înalte catarge, tuturor celor care îşi fac treaba pentru ţara lor în funcţiile publice pe care le deţin sau fiecare la locul lui. Cu ocazia Zilei Drapelului, lansez şi eu un îndemn la armonie, la înţelegere, la unitate, un îndemn la dragoste faţă de ţară şi un îndemn la o acţiune concertată pentru ca România să îşi câştige respectul şi aprecierea pe care le merită în lume. La mulţi ani, România! La mulţi ani tricolor”, a afirmat Orban.

Ziua Drapelului Naţional a fost sărbătorită în centrul municipiului Zalău, unde tricolorul a fost sfinţit de către un preot militar, după care a fost sărutat de premierul Ludovic Orban, ministrul Transporturilor, Lucian Bode, ministrul Economiei, Virgil Popescu, respectiv de conducerea Primăriei şi a fost înălţat pe catarg.