Senatorul liberal Mario Ovidiu Oprea, preşedintele PNL Craiova, solicită anchete în toate instituţiile implicate în “scandalul” privind dezinfecţia blocurilor din Craiova cu o substanţă de uz veterinar.

“Având în vedere recentul scandal apărut în spaţiul public privind utilizarea de către Primăria Craiova, prin operatorul Salubritate Craiova, a unui dezinfectant destinat grajdurilor sau coteţelor (după evacuarea animalelor) pentru igienizarea scărilor de bloc în timp ce oamenii se aflau în incinte, PNL Craiova solicită public anchete disciplinare ierarhice în toate instituţiile implicate în acest scandal, pentru a se explica modul în care a putut să se producă o astfel de eroare umană, la limita unei catastrofe. Trebuie stabiliţi urgent vinovaţii şi propuse măsuri clare, inclusiv măsuri de răspundere legală dacă acestea se impun”, afirmă preşedintele PNL Craiova într-un comunicat de presă.

El susţine că astfel de atitudini din partea autorităţilor locale pun în pericol vieţile locuitorilor din Craiova.

“Recunoscând personajele implicate, ţinând cont de afinităţile politice asumate public de către acestea, constatăm că fac parte din aceeaşi familie politică (PSD); aşadar, considerăm că avem de-a face cu o ‘reglare de conturi’ între grupuri de interese potrivnice din interiorul PSD, aceste neînţelegeri fiind de natură să pună în pericol vieţile craiovenilor. Condamnăm atitudinea pasivă a primarului Mihail Genoiu care, prin această tăcere suspectă, ne arată fie că este vinovat, fie încearcă să paseze răspunderea în spatele altor actori implicaţi, uitând că este în totalitate responsabil de activitatea regiilor subordonate, mai ales a celor care acţionează pe bază de comandă şi decont ca prestatori de servicii pentru Primăria Craiova. Ne aflăm în vremuri cu o încărcătură emoţională deosebită în care orice gest nesăbuit poate duce la producerea unei catastrofe! Dacă această întreagă presiune este gestionată de oameni incompetenţi şi slabi, se poate ajunge foarte repede la o situaţie tragică”, mai spune Mario Ovidiu Oprea.

Aproape 500 de scări de bloc din Craiova au fost dezinfectate, săptămâna trecută, de SC Salubritate SRL cu Aldezin, o substanţă de uz veterinar, folosită în baza unui acord primit de la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Dolj, iar acţiunea a fost sistată după ce tot DSP a amendat instituţia, care este autorizată pentru desfăşurarea activităţilor de dezinfecţie, dezinsecţie şi deratizare, pentru că nu respectă aria de competenţă.

Potrivit SC Salubritate SRL, până la suspendarea activităţii, echipajele societăţii au efectuat dezinfecţia într-un număr de aproape 500 de scări de bloc din municipiul Craiova, situate în zona centrală şi în cartierul Craioviţa Nouă, iar în timpul intervenţiei, lucrătorii au constatat că, în cazul unor asociaţii din Craioviţa Nouă, dezinfecţia avusese deja loc şi fusese executată de către operatori privaţi care au folosit tot produsul Aldezin.

Articolul precedentJocuri de Putere în această seară de la ora 23:00, cu Oreste Teodorescu și invitații săi!
Articolul următorGuvernul PNL este în tranșee pentru a ține țara pe linia de plutire, în timp ce unii politicieni vor să capitalizeze voturi pe seama tragediei