Partidul Naţional Liberal aniversează 146 de ani de la înfiinţare. Rareș Bogdan, prim-vicepreședintele partidului și europarlamentar în Parlamentul European, face apel la unitate printre colegii săi.

Mesajul acestuia vine și în contextul în care el și-a exprimat de mai multe ori nemulțumirea față de Ludovic Orban, actualul președinte.

„La Mulți Ani, PNL! Aniversăm 146 de file din istoria României scrise de PNL. Fiecare dintre noi vine din istorie, vrem nu vrem, suntem produsul istoriei. Tradiția unui partid îi dă acestuia autoritate și experiență în a discerne ce e bine și ce este rău în a guverna și a face politică. Tradiția înseamnă rădăcini trainice pentru trunchiul pe care unii au încercat să-l taie, alții să-i rupă crengile sau să-i otrăvească sau chiar să-i însușească roadele. Ne cinstim înaintașii pentru că este o datorie creștinească și un gest de respect pentru cei care au scris istoria modernă a României. Ambiția de a face lucruri mărețe pentru neam, asumarea și curajul politic al unei elite creatoarea care a reinventat rolul românilor pe harta Europei, ne obligă să le fim recunoscători și să ne TREZIM conștiințele. Pentru mulți dintre noi chipurile Brătienilor, în special al lui Ion C, Ionel și Gheorghe, acesta din urmă umilit și îmbrăcat în zeghe la Sighet, unde a și murit alături de elita politică și religioasă românească, sunt sau ar trebui să fie surse de inspirație și de îndemn să fim consecvenți cu ierarhia valorilor democrației și ale acestui neam, cu interesul oamenilor, al țării și al Europei. Astăzi, cei care se simt liberali să se lase cuprinși de dorința și voința de a se implica în consolidarea acestui mare partid și de a influența în bine cursul evenimentelor, modul de a face administrație și să cooperăm pentru a lăsa celor care ne vor urma exemple, făcând tot posibilul să câștigăm “prin noi înșine” această șansă dată de istorie și de încrederea românilor, de a fi protagoniști RESPONSABILI ai prezentului. Marile evenimente și personalități ale istoriei nu ne exonerează de rolul pe care trebuie să ni-l asumăm AZI și nici de cultivarea pasiunii, la fel de intensă ca a înaintașilor, de a dezvolta România”, a spus Rareș Bogdan, pe pagina sa de Facebook.

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentFlorin Cîțu: “Dosarul cu șină ar putea dispărea până la sfârșitul anului”
Articolul următorPremierul Cîțu: „Doar liberalismul salveaza Romania. Guvernul de dreapta este singura solutie!”