Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, va veni vineri în România, pentru a vizita, alături de președintele Klaus Iohannis și secretarul-adjunct al NATO, Mircea Geoană, baza militară de la Mihail Kogălniceanu, potrivit surselor citate de Realitatea Plus.

Vizita șefului Alianței Nord-Atlantice are loc în contextul în care noi afective ale trupelor americane din NATO au ajuns deja în România și se îndreaptă spre  Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu din Constanța.

Până la finalul săptămânii, aproximativ 1.000 de soldați americani vor sosi în țara nostră, relocați de la bazele din Germania, în contextul crizei generată de acțiunile Federației Ruse în estul Europei.

Misiunea Task Force Cougar va consta în desfășurarea de antrenamente și activității în comun cu structurile Armatei României, în scopul ridicării nivelului de interoperabilitate și a încrederii reciproce.

Articolul precedentPreședintele PNL București, Ciprian Ciucu: ”Invit partidele din CGMB la un dialog și pe primarul general să venim cu proiecte foarte serioase”
Articolul următorLiberalul Cristian Băcanu despre propunerile ministrul PSD Adrian Câciu: ”Reia unele obsesii PSD care nu vor fi puse în practică atât timp cât PNL este în guvern”