Ministrul Culturii Bogdan Gheorghiu a anunţat, luni, după ce a făcut vizite la Opera Naţională şi la Teatrul Naţional din Bucureşti, că de la 1 iunie va începe procesul de deschidere a evenimentelor cu publicul.

“Am vizitat împreună cu prof. dr. Cristian Oancea, Opera Naţională din Bucureşti, pentru a discuta despre proiectul pilot de redeschidere a spectacolelor cu publicul. Discuţiile le-am mutat apoi la Biblioteca Naţională a României, pentru a stabili împreună cu colonel dr. Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare anti Covid, modul în care se va derula organizarea Centrului de vaccinare din cadrul acestei instituţii.

Teatrul Naţional Bucureşti este cea de-a doua instituţie din cadrul programului pilot.

Ministrul a propus ca “pentru a arăta beneficiile vaccinării, cel puţin în programele unde participă persoane vaccinate, să nu se poarte mască, pentru că şi experimentele făcute în alte ţări ne-au arătat că vaccinarea e sigură şi demonstrează beneficiile chiar în cazurile în care participanţii nu poartă mască”.

Pentru aceste evenimente, Gheorghiu a precizat, pe Facebook, că o sală de 1.000 de locuri ar putea găzdui în jur de 800 de persoane, iar o sală de 300 de locuri – în jur de 250 de persoane.

“Măsurile propuse de Ministerul Culturii pentru redeschidere nu sunt definitive şi ar putea suporta modificări. Sunt mulţumit că lucrurile “se mişcă” şi că de la 1 iunie vom începe procesul de deschidere a evenimentelor cu publicul”, a declarat Bogdan Gheorghiu.

Programele vor fi organizate la două săptămâni după sărbătorile de Paşte.

Articolul precedentMinistrul Cristian Ghinea: Fac apel la PSD să nu mai submineze PNRR
Articolul următorPremierul Cîțu anunță accelerarea campaniei de vaccinare: Centre drive through și maratoane de vaccinare în toată țara