Deputatul PNL Ionel Dancă a anunţat mai multe amendamente ale PNL cu privire la prelungirea unor facilităţi în acest an pentru companiile din domeniul HoReCa şi pentru organizatorii de evenimente.

„Continuăm şi în 2021 măsurile de sprijin pentru HoReCa şi industria de evenimemente adoptate anul trecut de Guvernul PNL condus de Ludovic Orban, despre care am discutat astăzi la Parlament cu colegii Maria Gabriela Horga şi Tanase Stamule.
 
Concret, împreună cu colegii din Parlamemt, Gabriela Horga si Alexandru Kocsis, am iniţiat mai multe amendamente la proiectele de lege pentru prelungirea facilităţilor acordate in 2020 companiilor din HoReCa şi organizatorilor de evenimente.
 
In acest sens, am depus un amendament pentru prelungirea măsurii prin care consiliile locale au posibilitatea să reducă până la 50% impozitul anual pentru firmele din industria HORECA sau a celor cu activitatea total sau parţial întreruptă  şi am introdus posibilitatea să le scutească de la taxa lunară pe clădiri aflate în proprietatea statului, datorate de cei care le au în administrare sau în folosinţă.
 
De asemenea, am propus un amendament pentru continuarea scutirii firmelor care datorează impozit specific şi după 31 martie 2021. Prin acest amendament, contribuabilii nu datorează impozit specific pentru o perioadă de 180 de zile calculată începând cu data de 1 ianuarie 2021. Termenul actual, prevăzut de Ordonanţa de urgenţă nr. 226/2020, este de 90 de zile.
 
Un alt amendament important se referă la  textul Ordonanţei 224/2020 care reglementează compensarea cu 20% a pierderilor suferite de industria HoReCa şi din turism în 2020. Prin amendamentul propus, am solicitat includerea pentru ajutor financiar şi a firmelor din domeniul organizării de evenimente şi acţiunilor cultural-creative, acest sector fiind la fel de afectat în perioada pandemiei. 
 
Prin această măsură se vor compensa pierderile acestor industrii închise total sau parţial din cauza condiţiilor create de pandemie şi este absolut necesară implementarea cat mai rapidă a măsurii de către Ministerul Economiei pentru a ajuta şi salva aceste industrii. 
 
Companiile şi întreprinzătorii afectaţi de pandemia Covid-19 au beneficiat anul trecut de facilităţi şi programe de sprijin care au contribuit decisiv la revenirea creşterii economice din a doua jumătate a anului iar viteza de reacţie a Guvernului PNL în aceste condiţii de criză a fost esenţială. De aceea, aceste măsuri trebuie continuate în acelaşi ritm şi în acest an pentru consolidarea creşterii economice”, a scris Ionel Dancă vineri pe Facebook. viewscnt

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentPremierul Cîțu umilește PSD, după anunțul moțiunii de cenzură: ”Anul acesta o să ignorăm”
Articolul următorDeputatul liberal Bogdan Huțucă: Pentru prima dată vom reglementa tranzacţiile cu criptomonede în România