Președintele a participat, marți, la bilanțul Ministerului Afacerilor Interne, fiind întâmpinat cu proteste înainte de ședință. Aproximativ 50 de sindicaliști din Poliție și-au strigat nemulțumirile în fața clădirii din Piața Revoluției, relatează realitatea.net

Klaus Iohannis a fost prezent la bilanțul Ministerului Administrației și Internelor pe anul 2019, unde a făcut și o scurtă declarație de presă. El a vorbit despre rolul fundamental pe care trebuie să îl ocupe instituția în societate, asigurând climat social de echitate și echilibru.

“O națiune se dezvoltă când cetățenii au încredere în autorități și-n capacitatea acestora de a le apăra drepturile și libertățile civice, cu respectarea legilor și a Constituției. Rolul dumneavoastră este fundamental. Vă încurajez să nu vă abateți niciun moment de la a face profesia cu responsabilitate și competență. Nu poate exista nicio abatere a MAI de la menirea sa fundamentală: de a proteja și apăra cetățenii români. Obiectivul fundamental e ca legea să fie respectată, iar cetățenii să se simtă în siguranță, având deplină încredere în instituțiile care au misiunea să-i apere și să-l protejeze”, a declarat Klaus Iohannis.

Articolul precedentOrban: Putem candida separat sau pe liste comune cu USR-PLUS la Consiliul General al Capitalei
Articolul următorAu început audierile miniștrilor propuși în Cabinetul Cîțu. Ciucă, aviz pozitiv la Apărare