Ministrul Agriculturii lansează un avertisment dur, după  imaginile cu aglomerația din piețele agroalimentare. Respectați restricțiile, alfel riscăm să ajungem la închiderea piețelor, a declarat Adrian Oros la emisiunea ,,Legile Puterii”, de la Realitatea Plus.

N-am dori să ajungem la închiderea piețelor pentru că am lovi într-un sector foarte important, cel al producătorilor mici, al producătorilor români, care n-ar mai avea unde să-și vândă produsele. Verificarea respectării acestor măsuri trebuie crescută și dacă sunt constatate încălcări, atunci trebuie pedepsite, altfel vom ajunge la haos sau, și mai rău, la gesturi extreme de a închide piețele, de a închide magazinele și o intrăm într-un cerc vicios din care cu greu vom putea ieși,” a afirmat ministrul Agriculturii.

Adrian Oros a dat și câteva sugestii și sfaturi care ar ajuta la evitarea aglomerației în piețe.

“Am fost unul dintre cei care au susținut că piețele trebuie să rămână deschise pentru că este singurul loc în care producătorii își pot vinde produsele. Dar trebuie să respectăm toate măsurile impuse de autorități. Sfatul nostru este ca oamenii care merg la piață să poarte măști, mănuși, să intre un anumit număr de oameni în piețe, iar aceste măsuri trebuie verificate de administratorii piețelor,” a afirmat Oros.

Ca alternativă, ministrul a îndemnat persoanele mai tinere să-și ajute părinții, bunicii sau vecinii și să le facă acele cumpărături de care au nevoie.  Reacția lui Adrian Oros vine ca urmare a imaginiilor difuzate din piețele ale Capitalei, care surprind aglomerația și încălcarea multor restricții impuse prin ordonanțele militare. 

Articolul precedentMinistrul finanțelor a prezentat prima rectificare bugetară
Articolul următorMinistrul Sănătății a triplat numărul spitalelor de FAZA A DOUA pentru Covid