Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, se va afla luni la Focşani şi Galaţi pentru a evalua situaţia unităţilor sanitare din aceste localităţi şi pentru a decide măsurile necesare în aceste cazuri.

Ministerul Sănătăţii informează că, la Galaţi, Tătaru va vizita şi Căminul de bătrâni “Sf. Ilie”, unde au fost înregistrate mai multe cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus şi decese.

​Focșani a devenit noul focar de coronavirus din România. Managerul Spitalului Județean, depistat pozitiv, nu mai e de găsit, susține ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, care precizează că unitatea medicală va avea conducere militară.

Un focar de infecție a apărut și într-un cămin din Galați, acolo unde s-au îmbolnăvit mai multe persoane. Instituția privată este în carantină, fiind păzită de jandarmi, iar autoritățile caută un manager care să gestioneze situația.

Sâmbătă, un vârstnic cu simptomele infectării a murit. Autoritățile au confirmat ulterior că acesta era bolnav de COVID-19.

Potrivit prefectului județului Galați, mai multe persoane din cămin au fost transferate la Spitalul de Boli Infecțioase și la Spitalul TBC. Ceilalți pacienți ai căminului sunt testați, prioritate având persoanele cu simptome.

Articolul precedentLudovic Orban, mesaj pentru românii care sărbătoresc Paștele catolic și pentru cei care sărbătoresc Floriile
Articolul următorPsihoza mai periculoasa decat pandemia