Ministrul Energiei Virgil Popescu consideră că prețul gazelor naturale ar trebui să fie mai mic, în condițiile în care pe timpul iernii consumul a fost asigurat din producția internă Pe de altă parte, Popescu a afirmat că actualul preț plafonat al energiei electrice este unul foarte bun.

Prețul de 68 de bani la energie electrică pentru populaţie este unul foarte bun, peste 4,5 milioane de români având un consum în medie de 50 de kilowaţi, ceea ce reprezintă o factură la energie electrică de 35-40 lei, a declarat luni ministrul Energiei, Virgil Popescu, citat de Agerpres.

„Peste 4,5 milioane de români consumă în medie 50 de kilowaţi. Deci, vorbim de o factură la energie electrică de 35-40 lei, iar încă vreo 4 milioane, deci în total vreo 90% dintre consumatorii din România, se duc în 80 bani. Deci, cred că preţurile sunt atractive. Unde se poate umbla, cred că putem discuta de diminuarea acelui plafon de 1.300 lei acceptat în momentul de faţă la decont şi, împreună cu colegii de la ANRE, ne uităm să vedem exact dacă furnizorii sunt suficient de corecţi încât decontul să vină la preţurile reale din piaţă – şi asta vom verifica în perioada următoare”, a afirmat Popescu, la Forumul Energiei, organizat de Financial Intelligence.

Preț mai mic pentru gazele naturale

Totodată, ministrul Energiei susţine că preţul la gaze naturale ar trebui să fie mai mic de 31 de bani dacă se constată că întreaga cantitate pentru populaţie a fost acoperită din producţia internă, iarna trecută.

“La nivelul gazelor naturale, şi aici trebuie să ne uităm (…) dacă a fost acoperită întreaga cantitate din prroducția internă, atunci este evident că preţul nu poate fi de 31 de bani, ar trebui să fie mai jos. Am văzut că au venit facturi de recalculare a preţului, facturi de stornare”, a precizat ministrul.

Potrivit acestuia, nu au avut loc discuţii la nivelul Guvernului cu privire la modificarea acestor plafoane, însă trebuie purtate discuţii cu privire la scăderea plafonului de 1.300 lei pe MW de decont.

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentClubul de Presă creează un nou agregator de conținut editorial
Articolul următorLigia Deca, ministrul Educației, în prima zi de greva generală în învățământ: „Ne aflăm într-un moment mult așteptat”