Premierul Ludovic Orban îi liniștește pe vârstnici, nu se pune problema ca ei să stea în izolare mai mult decât ceilalți cetățeni ai României. Invitat la ,,Legile Puterii” de la Realitatea PLUS, șeful guvernului a afirmat că nici măcar nu s-a luat în discuție un asemenea scenariu.

,Nimeni n-a discutat această posibilitate (prelungierea restricțiilor doar pentru vârstnici – N.R.). Noi dorim să trecem cât mai repde de această perioadă și evident că ne dorim ca și persoanele în vârstă, chiar dacă sunt mai expuse, să-și poata relua cât mai repede viața normală. Nimeni n-a vorbit despre prelungirea suplimentară a restricțiilor pentru vârstnici\”\”, a afirmat Orban.

Premierul a subliniat însă faptul că nimeni nu trebuie să-și închipuie că revenirea la o situație aproape normală se va face peste noapte. ,,Revenirea va fi una graduală, vom dispune treptat eliminatrea restricțiilor, în acele sectoare unde există cele mai mici riscuri de transmitere a virusului. Sigur că ne dorim o revenire rapidă, dar trebuie să fie una rațională și să țină cont de riscurile reîntoarcerii epidemiei.”

În ceea ce privește votul parlamentar de joi, pentru prelungirea stării de urgență, Ludovic Orban a apreciat că Opoziția, în ciuda declarațiilor publice, nu se va opune.

,,Nu poți nega punctele de vedere ale specialiștilor. Practic, nevotarea decretului ar însemna încetarea imediată a tuturor măsurilor, limitărilor și restricțiilor impuse. Nu vor mai exista limitări ale deplasărilor, ale unor activițăți economice, sportive sau artistice suspue acum restricțiilor. Practic, dacă decretul nu este votat, autoritățile ar rămâne fără posibilitatea de a mai preveni răspândirea epidemiei”, a precizat premierul.

 

Articolul precedentAvertismentul premierului Orban: Parlamentul și-ar asuma o răspundere uriașă dacă va vota împotriva prelungirii stării de urgență. Vârful epidemiei, între 20 aprilie și 5 mai
Articolul următorOrban: Vom plăti șomaj tehnic și după ieșirea din starea de urgență