Plata chiriei și utilităților va fi amânată pentru avocați, notari publici și executori judecătorești, în perioada stării de urgență. Guvernul a adoptat, în ședința de luni, 6 aprilie, o hotărâre în acest sens.

Șeful Cancelariei prim-ministrului – Ionel Dancă a anunțat că Guvernul a aprobat o hotărâre de implementare a normelor privind amânarea obligaţiei de plată a facturilor la utilităţi şi chirie pentru avocaţi, notari publici şi executori judecătoreşti pe perioada stării de urgenţă.

„A fost adoptată o hotărâre de guvern pentru implementarea normelor de aplicare a prevederilor din OUG 29 privind unele măsuri economice şi fiscal-bugetare. În speţă, vorbim despre exceptarea unor profesii pe perioada stării de urgenţă de la plata utilităţilor şi a chiriei, amânarea obligaţiei de plată a acestor facturi pentru profesiile din domeniul juridic care sunt obligate să nu-şi întrerupă activitatea în această perioadă, respectiv avocaţi, notari publici şi executori judecătoreşti”, a declarat Ionel Dancă, luni, la finalul şedinţei de guvern.

Articolul precedentMinistrul educației, Monica Anisie dă asigurări că profesorii nu vor intra în șomaj tehnic. Situația de criză generată de coronavirus nu va afecta salariile profesorilor
Articolul următorOrban: Apreciez curajul și gestul de solidaritate din partea echipei medicale din România care se alătură colegilor italieni