Premierul Florin Cîţu spune că a discutat cu vicepremierii Kelemen Hunor şi Dan Barna, iar şcolile ar putea fi redeschise în 8 februarie, dacă se va menţine trendul descendent al cazurilor de COVID-19. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a afirmat că nu este exclus nici scenariul ca unitățile de învățământ să fie redeschise mai devreme de 8 februarie în zonele unde rata de infectare este de 3 la mie, informează Hotnews.ro.
 
Declarațiile au fost făcute la finalul ședinței de guvern în care a fost adoptată Ordonanța de Urgență prin care învățământul online va fi prelungit până în 8 februarie, când va începe semestrul al doilea.
  • “Am avut o discuţie şi cu domnul Kelemen Hunor, şi cu domnul Dan Barna. Da, şi eu vreau să fie redeschise şcolile şi restaurantele. Dacă nu va fi problema asta pe sănătate, acestea vor fi redeschise.
  • Personal, cred că trebuie să facem eforturi pentru ca şcoala să fie deschisă cât mai repede. Până acum am văzut că a scăzut numărul infectărilor şi am ajuns la un număr confortabil.
  • Dacă se menţine şi păstrăm această tendinţă descendentă, putem să deschidem şcolile pe 8 februarie. Dar, repet, trebuie reduse efectele pandemiei”, a afirmat Florin Cîţu, întrebat la dacă a discutat cu Kelemen Hunor despre posibilitatea redeschiderii şcolilor pe 8 februarie.

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentPreşedintele PNL Neamţ, deputatul Mugur Cozmanciuc: Judeţul va primi peste 711 milioane lei de la Guvern pentru proiectele PNDL
Articolul următorVIDEO Stare de asediu la Washington, susținători ai lui Trump au pătruns în Congres, pentru a bloca validarea victoriei lui Biden