Premierul Ludovic Orban a discutat în cadrul consultărilor pe care le-a avut, miercuri, la Palatul Victoria, cu reprezentanţii Coaliţiei pentru Dezvoltarea României despre modul de implementare a Programului IMM Invest, Planul de redresare economică, atragerea de surse de finanţare interne şi externe, debirocratizare şi digitalizare, îndeosebi în relaţia ANAF cu contribuabilii, informează news.ro.

Potrivit unei postări pe pagina de Facebook a Guvernului, şeful Executivului a precizat că Guvernul face “paşi importanţi” în consultările cu Comisia Europeană pentru validarea mecanismelor de stimulare economică finanţate din fonduri europene – scheme de ajutor de stat şi de garantare pentru asigurarea capitalului de lucru şi susţinerea măsurilor active de păstrare a locurilor de muncă.

“În plan intern, din punct de vedere legislativ, am pregătit accesarea Programului SURE, prin care Uniunea Europeană sprijină statele membre pentru finanţarea de măsuri active de ocupare a forţei de muncă, care vin atât în sprijinul angajaţilor, cât şi al angajatorilor”, a afirmat Orban, citat în postare.

Consultările între Guvern şi CDR vor continua atât în format extins, cât şi la nivel sectorial, mai menţionează sursa citată.

Articolul precedentPNL, lovitură pentru oamenii lui Dragnea din PSD: Interzice participarea la licitaţii din bani publici a firmelor cu acţionariat ascuns
Articolul următorVicepremierul Raluca Turcan: Judecătorii Curţii Constituţionale pun în pericol funcţionarea statului român!