Formalitățile privind constituirea și înregistrarea unei societăți se vor face și în România în regim online.

Schimbări legislative importante și necesare românilor, anunță senatorul vâlcean Claudia Banu.

 Vor putea fi utilizate mijloace de identificare electronică și mijloace electronice de comunicare pentru înregistrarea la Registrul Comerțului, anunță senatorul vâlcean.

Mai mult, sunt eliminate și cerințe birocratice, iar procedura de înregistrare va fi simplificată.  

Astfel, propunerea reprezentată de Legea 564/2021 prevede posibilitatea accesului online pentru toate formalitățile privind constituirea și înregistrarea unei societăți.

Senatul a votat și un alt proiect legislativ, ca un răspuns la foarte multe cereri aflate pe rolul instanței, ale persoanelor cu dizabilități intelectuale și psihosociale care au nevoie urgentă de măsuri de ocrotire graduale și temporare, adaptate nevoilor fiecăruia.

Proiectul de lege L541/2021 stabilește  un mecanism de ocrotire a drepturilor civile, într- o societate modernă, altul decât regimul juridic învechit și inechitabil al măsurii punerii sub interdicție judecătorească, declară Claudia Banu

Pentru prima dată în România s-a recunoscut dreptul oricărei persoane, cu capacitate de exercițiu, de a oferi un mandat de ocrotire unei alte persoane apropiate, pentru situația în care nu ar mai putea să se îngrijească singură sau s- ar afla în situația în care ar avea nevoie de sprijin în îadministrarea bunurilor.

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentFOTO VIDEO Nicolae Ciucă la Isaccea – Un război nedemn, neprovocat pe care forțele armate ruse îl desfășoară în Ucraina
Articolul următorLiderul PNL propune reducerea contribuţiilor cu 5%: ”Asta înseamnă venituri nete mai mari pentru toţi românii”