Vicepremierul Raluca Turcan le cere românilor să stea în continuare la izolare și să respecte Ordonanțele Militare.

”Decizia CCR în privința amenzilor acordate în timpul stării de urgență este de-a dreptul periculoasă, dar avem mare noroc cu românii!

Încerc să comentez cât se poate de puțin deciziile CCR, dar suntem într-o situație cu totul și cu totul ieșită din comun, așa că nu pot să nu mă declar dezamăgită de hotărârea Curții. Am încercat prin toate mijloacele posibile să împiedicăm răspândirea virusului și da, măsurile restrictive și punitive au jucat un rol important. De aceea, cred că decizia CCR aruncă în aer o bună parte din eforturile depuse de autorități și de români în această perioadă, deopotrivă.

După cum spuneam, avem mare noroc cu românii: sunt foarte încântată să văd că nici ei nu privesc cu ochi buni decizia CCR și că, dimpotrivă, au înțeles că nimeni, absolut nimeni nu vrea să dea amenzi de dragul de a le lua banii, ci pentru a corecta un comportament. E foarte simplu, ca să spunem lucrurilor pe nume: sănătatea și siguranța românilor au depins de respectarea măsurilor impuse prin ordonanțele militare.

Mai avem câteva zile până la finalul stării de urgență și am convingerea că românii nu se vor lăsa influențați de decizia CCR și vor continua să respecte prevederile din ordonanțele militare.”, scrie Raluca Turcan.

Articolul precedentPreședintele Iohannis: Deși Uniunea Europeană traversează un moment de criză, aceasta nu își abandonează obiectivele strategice și partenerii
Articolul următorSecretarul general al Guvernului, Cristi Barbu: Prioritățile Guvernului se îndreaptă spre reconstrucția economică a țării