Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a ajuns, vineri, în județul Gorj, verificând carierele miniere din zonă. 

Acesta a menționat că, până marți, va rămâne în zona industriei energetice și că va mai face controale inopinate la structurile din Gorj, Dolj și Mehedinți.

Popescu a discutat, în primă fază, cu cei din conducerea Complexului Energetic Oltenia, după care a mers în cariere.

Acesta a precizat că este important ca de acum încolo să se acționeze preventiv, cerând conducerii CEO să efectueze o analiză a riscurilor și vulnerabilităților.

„Este foarte important să facem această analiză pentru că, repet, riscuri sunt. Dacă se cunosc riscurile și vulnerabilitățile vom ști unde să acționăm. Trebuie luate la rând, carieră cu carieră. Rămân în zona industriei energetice până marți. Voi face vizite inopinate la diferite structuri din Gorj, Mehedinți, Dolj, pentru că vreau să văd cu ochii mei ce se întâmplă”, a menționat Popescu.

Cu ocazia vizitei de vineri, ministrul spune că nu a găsit nereguli în carierele din Gorj.

Cu privire la tragedia din Cariera Jilț Sud, Popescu a spus că este și o anchetă penală în derulare și că abia la finalul acesteia poate formula opinii.

În prezent, în județul Gorj este și Corpul de control al Ministerului Energiei, în urma accidentului colectiv de muncă de la Cariera Jilț Sud, unde au murit trei muncitori.

Sursa: Realitatea de Gorj

Articolul precedentRealitatea PLUS face public contractul de privatizare a PETROM – cum s-au pus românii în genunchi în fața austriecilor. Ediție explozivă Culisele statului paralel, duminică, ora 21
Articolul următorPreședintele Klaus Iohannis, convorbire cu omologul său bulgar, Rumen Radev. Ce au vorbit despre Schengen