Preşedintele PNL Brăila, deputatul Alexandru Popa, îi solicită ministrului PSD al Agriculturii, Adrian Ionuţ Chesnoiu, să se implice în rezolvarea problemei creşterii explozive a preţului îngrăşămintelor chimice, fenomen care va duce la scumpirea pâinii.

“Dacă Ministerul Agriculturii nu va interveni urgent printr-o măsură concretă, agricultorii vor avea o mare problemă, costurile la hectar vor fi aproape dublate, iar aceste costuri se vor regăsi în pâinea fiecărui român. În calitate de deputat, intenţionez să-i trimit o adresă oficială domnului ministru al Agriculturii, social-democratul Adrian Ionuţ Chesnoiu, pentru a-i atrage atenţia asupra acestui subiect şi a-i solicita să se implice pentru găsirea unei soluţii urgente. Creşterea alarmantă a preţului îngrăşămintelor afectează toţi fermierii români, iar eu vin dintre ei, le cunosc situaţia, m-am angajat să le apăr interesele ca parlamentar şi nu vreau să-i dezamăgesc. Dacă ministrul Agriculturii era un liberal, cu siguranţă mergeam şi făceam lobby la el, dar deocamdată ministrul Agriculturii este de la PSD”, spune deputatul Alexandru Popa într-un comunicat de presă.

Liderul liberalilor brăileni, el însuşi fermier şi membru al Comisiei pentru agricultură din Camera Deputaţilor, precizează că, în aceeaşi perioadă a anului trecut, îngrăşămintele cu azot costau aproximativ 1.100 lei/ tonă, iar în prezent au ajuns la aproximativ 4.400 lei/ tonă,

“Văd că unii parlamentari se tot laudă cu ce a făcut PSD în agricultură, de parcă ar fi moşia PSD-ului. În acest caz, poate ne spun şi ce a făcut PSD în problema preţului îngrăşămintelor, în loc să vină cu tot felul de declaraţii populiste. Să lase partea de propagandă politică pentru mai târziu, să găsească mai întâi o rezolvare în problema îngrăşămintelor, fiindcă perioada de fertilizat începe în curând. Le cer public parlamentarilor PSD de Brăila şi, de asemenea, colegilor mei social-democraţi din Comisia de Agricultură să facă lobby la domnul ministru Chesnoiu, ca să se ia măsuri urgente. Şi aştept să ne anunţe public ce au făcut concret în acest sens. Pentru că pe noi toţi, fermieri sau nu, ne interesează preţul pâinii”, a mai spus Alexandru Popa.

Sursa: Realitatea de Braila

Articolul precedentSorin Cîmpeanu: Ponderea copiilor internați COVID-19 este de 8,6% din totalul spitalizărilor
Articolul următorMinistrul Virgil Popescu anunță măsuri după creșterea prețului la carburanți în următoarea perioadă