Candidatul unic al Dreptei la Primăria Generală a Capitalei Nicuşor Dan a afirmat, vineri, că administraţia condusă de Gabriela Firea, PSD şi primarii de sectoare plănuieşte să distrugă sute de hectare, multe încadrate ca spaţii verzi, în condiţiile în care Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) a emis un raport care spune că, în medie, bucureştenii, pierd 4 ani din viaţă din cauza poluării atmosferice, potrivit news.ro.

„Obiectul conferinţei noastre de presă de azi e situaţia poluării şi a spaţiilor verzi din Bucureşti, dar o să vorbim şi despre dezvoltare. Sunt sute de hectare care prin PUZ-uri de sector urmează să fie distruse, în condiţiile în care avem un raport al Institutului Naţional de Sănătate Publică în care se spune că în medie bucureştenii pierd 4 ani din viaţă din cauza afecţiunilor medicale generate de poluarea atmosferică. În condiţiile în care România tocmai a fost condamnată de Curtea de Justiţiei a UE pentru poluarea din Bucureşti. În condiţiile în care au crescut afecţiunile cardiace, în special la vârstnici, în condiţiile în care au crescut afecţiunile respiratorii la copii. Am prieteni care îmi spun că atunci când e în Bucureşti copilul meu tuşeşte, când îl scot din Bucureşti nu mai tuşeşte”, a afirmat Nicuşor Dan, într-o conferinţă de presă susţinută, vineri, în zona lacului Colentina din Bucureşti.

Acesta a adăugat că „principalul poluator din Bucureşti e chiar adminsitraţia PSD-Firea şi cei şase primari de sector”.

„Avem un PUZ Sector 1, zona Pădurea Băneasa din fericire instanţa a blocat aprobarea acestui PUZ Sector 1. PUZ Sector 2 e elaborat, nu a fost votat de Consiliul General. PUZ Sector 3 e blocat. PUZ Sector 4 e şi el contestat în instanţă. PUZ Sector 5 a fost votat în Consiliul General şi e în verificare de Prefectura Bucureşti. PUZ Sector 6 e contestat în instanţă. Suntem în situaţia în care cetăţenii şi ONG-urile se mobilizează împotriva măsurilor. Mai avem parcul Sebastian şi Pantelimon care sunt propuse a fi construibile şi vorbim de zone care au destinaţia de spaţiu verde în PUG şi urmează devină zone pentru construire”, a explicat Nicuşor Dan.

El a mai spus că este necesară dezvoltarea Capitalei, iar spaţiile din jurul lacurile trebuie amenajate ca zone de agrement pentru bucureştenii care nu au posibilitatea financiară ca la final de săptămână să plece la mare sau la munte cu familia ori prietenii.

„Am ales locaţia în care ne aflăm din două motive, în spatele nostru, înspre cartierul Pipera avem trei hectare de spaţiu verde şi care din nou, în acest PUZ Sector 1 urmează să devină zonă construibilă. Şi al doilea motiv e că suntem pe malul lacului Colentina şi în toate oraşele civilizate, în toate marile oraşe europene, apa care trece prin oraş, fie că e râu, fie că e lac, e una dintre principalele atracţii. Noi avem o salbă de la lacuri şi trebuie doar să o amenajăm, nicidecum nu trebuie să o acoperim cu clădiri. Azi vedem şiruri întregi de maşini care merg către mare sau munte. Problema e că nu toate familiile îşi permit să fugă din oraş în week-end. Avem această oportunitate extraordinară de a amenaja malurile lacurilor ca zone de recreere, cu piste pentru biciclete, zone de agrement”, a conchis Nicuşor Dan.

 

 

 

Sursa: Realitatea Din USR

Articolul precedentMinistrul Lucian Bode: „Există în Bacău câteva persoane care, periodic, aruncă tot felul de fumigene. Autostrada Bacău – Brașov se va face … indiferent dacă asta îi supără așa tare pe domnii Șova și Benea”
Articolul următorPromisiuni și priecte pentru infrastructura județului Arad