Ce vă lipsește cel mai mult din lumea de dinainte de pandemie? Zâmbetele oamenilor? Libertatea de a merge oriunde, oricând, fără să simți pericolul bolii, la tot pasul? Poate felul nostru de a fi expansivi și prietenoși cu cei cu care interacționăm? Să stăm în preajma părinților, bunicilor fără gândul că îi putem pune în pericol? Să intrăm în magazine, să mergem la serviciu, în vizite, în concediu, fără acea bătaie în plus a inimii, de teama acestui necunoscut pericol? Normalitatea.

Noua normalitate e cea cu mască, ochii în patru de fiecare dată când ieși din casă, asta dacă ești responsabil și știi să evaluezi corect riscul.

Lumea nu poate să stea în loc, lumea trebuie să fie în mișcare, economia trebuie să funcționeze, dar totul respectând legile noii normalități. Și așa întreaga activitate va fi cu un soi de frână de mână trasă, până când omenirea va avea un tratament clar împotriva virusului sau până la mult așteptatul vaccin.

Dar cu cât suntem mai mulți cei convinși de rezonabil și mai puțini cei convertiți la conspiraționism otrăvit, cu atât vom trece mai ușor peste provocările acestei perioade. Izolați răul, nu îi permiteți să se propage! Iar răul nu e doar boala, el stă în dezinformare, în manipulare, în exemplul prost.

Nu vă surprinde cât de fertil e terenul în România pentru manipulare? Cât de ușor prind aripi teoriile conspiraționiste în detrimentul realității simple, ușor de verificat, de bun-simț? A fost muncă grea a celor care ne-au vrut ajunși în această situație. Le-au trebuit zeci de ani să sădească răul, să îl hrănească, să îl cultive. Ani în șir în care au distrus educația acestui popor. E mai ușor să manipulezi un public mai puțin educat, nu-i așa, domnilor?

Dar putem rupe cercul răului. Fiind noi conștienți de existența lui și acționând împotriva lui! Prin vot! Când va veni ocazia votului să nu le mai dăm satisfacția neparticipării! Să mergem la vot și să îi măturăm de pe scena publică! Și apoi să reconstruim, fiecare în locul său.

Sursa: Realitatea de Bucuresti

Articolul precedentBoloș: România a atras, în perioada Guvernului Orban, fonduri europene în valoare de 2,3 miliarde de euro
Articolul următor100% TU DECIZI! Vergil Chițac, primul parlamentar infectat. Cum a fentat izoleta