Nimic nu poate fi mai abject decât tupeul celor care au ruinat economia țării, prin decizii aberante și chiar ticăloase, sa vina acum mai puri decât un policandru de cristal sa ne dea soluții pentru redresare! Bipolaritatea PSD-ului, acest partid care se comporta ca Mr Hyde la guvernare și ca doctor Jekyl in opoziție este studiu de caz! Cu toții am deplâns efectele mizerabilei ordonanțe 114, conceputa de mințile confuze ale tripletei toxice Dragnea-Valcov-Teodorovici , care nu numai ca a alungat investitorii americani care doreau sa exploateze gazele din Marea Neagră, dar a reușit paradoxul ca gazele rusești sa devină mai ieftine decât cele românești, cu efecte devastatoare pentru industrie!
Gândirea populista și exclusiv electorală a autorilor OUG 114 a făcut ca producători români, Petrom şi Romgaz, să vândă toate gazele produse la preţul plafonat de 68 de lei/megakilovat ora, doar pentru consumatorii casnici, lăsând marii consumatori industriali sa cumpere gazul de pe piața liberă!
Și iată cum, prin aceasta inginerie, PSD-alde a favorizat Rusia! Astfel, gazele românești au ajuns să coste și cu 33% în plus față de cele care provin de la Gazprom spre exemplu.
Dovada ca tripleta Dragnea-Valcov-Teodorovici au lucrat exclusiv împotriva interesului national este ca Legea Offshore, pe lângă alungarea companiilor americane a permis Ungariei sa controleze perimetrele noastre din Marea Neagră!
Dacă procurorii DIICOT mai exista și ar vrea să facă pe bune un dosar de înaltă trădare, ar trebui să pună lupa pe licitația secretă prin care Transgaz a cedat în toamna anului 2017 capacitatea de rezervare a gazelor descoperite în Marea Neagră, licitația a fost SECRETĂ, câștigătorii fiind două companii din Ungaria. Una dintre ele, MET România Energy SA, are legături cu oameni din Federația Rusă și anturajul premierului ungar Viltor Orban. De altfel, societatea-mamă (MET Holding) este controlată de către grupul ungar MOL.
Ancheta despre exploatarea rezervelor din Marea Neagră ar trebui sa înceapă de la oamenii implicați în afacere și de la un adevăr șocant: rezervele offshore de gaze naturale ale României nu mai sunt ale noastre.
Oricât de patrioți ar fi industriașii noștri, sau agricultorii care ar dori sa achiziționeze produse chimice românesti, gazul nostru fiind mai scump decât cel din import, va prevala desigur competiția pieții libere! Aici doar statul și Cabinetul Orban ar trebui sa găsească soluții pentru favorizarea industriei autohtone, reparând dezastrul produs de OUG 114.
Proiectul României Normale are nevoie in primul rând de politici clare, naționale care sa puna in mișcare capitalul românesc, sa ajute relansarea industriei și agriculturii și sa găsească locuri de munca plătite decent pentru milioanele de oameni vulnerabilități de pandemie!