Guvernul României trimite un aparat PCR Real Time în Teleorman, pentru ca probele suspecților de infecție cu SARS-CoV-2 să fie lucrate în județ, ceea ce ar scurta semnificativ timpii de primire a rezultatelor. Informația a fost confirmată de secretarul general adjunct al Guvrnului, Cristi Barbu, care spune că aparatul ar urma să ajungă în județ în câteva zile și că va fi amplasat într-un spațiu pus la dispoziție, gratuit, de Samuel Calotă, scrie realitateadeteleorman.net

„În câteva zile va ajunge în județ un aparat PCR Real Time, care va fi instalat într-un spațiu pus la dispoziție, gratuit, de domnul Samuel Calotă. Aparatul este de la ANSVSA și va fi dat județului Teleorman, cu titlu de împrumut, pe toata perioada pandemiei de coronavirus. În câteva zile aparatul va sosi în județ, sper că și spațiul va fi amenajat complet tot în câteva zile, după care lucrurile vor intra, sperăm, în normal, măcar din acest punct de vedere – cel al diagnosticării cât mai rapide. Am considerat că este necesar ca județul să aibă acest aparat, pentru ca lucrurile să se deruleze rapid, iar timpii de așteptare să fie mult mai scurți”, a declarat Cristi Barbu.

De asemenea, spune secretarul general adjunct al Guvernului, s-a stabilit deja cu conducerea Spitalului Universitar București ca personalul din județ care va lucra cu aparatul PCR Real Time să fie instruit la unitatea medicală din capitală.

Până la punere în funcțiune a aparatului, spune Cristi Barbu, până la 50 de teste din județ vor putea fi lucrate, zilnic, la Spitalul Universitar București.

“Unde în maxim două săptămâni aparatul va fi pus în funcțiune, iar până atunci am discutat deja ca până la 50 de teste din județ să fie lucrate, zilnic, la Spitalul Universitat din București”, susține Cristi Barbu.

Articolul precedentJocuri de Putere în această seară de la ora 23:00, cu Oreste Teodorescu și invitații săi!
Articolul următor„Legile puterii”. Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru: Este un haos complet la Suceava. Vorbim de un corp medical decimat