Ce blestem pe România să aibă an electoral exact în plină pandemie… Descoperim acum că acei politicieni despre care știam că sunt mincinoși, populiști și oportuniști pot fi mai mult decât atât! Pot fi de-a dreptul nemernici!

Cum să profiți de spaima, de sărăcia, de necunoașterea unora, să le pui viața în pericol, doar ca să îți asiguri tu votul? De fapt … ne mirăm degeaba. Sunt aceiași care au sacrificat educația atâtor generații, când și-au bătut joc sistematic de învățământul contorsionat de mințile strâmbe ale atâtor genii de partid, subfinanțat, marginalizat. 

Sunt tot ei, cei care aproape ne-au scos din Europa, din lumea civilizată, îndoind cu tenacitate statul de drept, legile justiției, doar ca să își asigure libertatea. Credeți că vreodată s-au gândit că deciziile lor sunt împotriva cetățenilor, că ne vulnerabilizează siguranța, viitorul? Credeți că acum a plâns vreunul când a aflat despre cazurile cumplite de violență comise de cei pe care i-au eliberat din închisori prin “subțierea” legii? 

PSD-ul plimbă de zile bune prin comisii și comitete de partid legea care face posibilă lupta cu pandemia, legea care dă instrumente celor din linia întâi să lupte, în continuare. De ce fac asta? Pentru că pot! Pentru au avut întotdeauna sentimentul că țara e moșia lor și că pot să facă orice din ea! 

Boala nu se uită însă la carnetul de partid. Lovește peste tot- o văd și ei. Dar dacă nu continuă ceea ce se pricep cel mai bine, întorsul țării cu susul în jos, ce le mai rămâne de făcut? 

Da, în România acești indivizi au făcut să fie discutabilă până și pandemia!

Cum gândesc cei de la PSD- e simplu! Când erau puține cazuri de Covid, Guvernul era vinovat că impune restricții care distrug economia, spuneau că România nu e de fapt afectată de virus … “Nu purtați mască, starea de alertă nu e necesară, să suspendăm toate restricțiile” – așa strigau atunci. Nu conta că erau puține cazuri tocmai pentru că erau restricțiii și acestea erau și respectate! Acum, când sunt multe cazuri de Covid, tot pe Guvern dau vina, că nu ține epidemia sub control … în timp ce ei și instituțiile prietene lor au lăsat autoritățile fără instrumentele de control. 

La ei nu contează logica, unitatea mesajului, coerența – contează doar să mai ciupească un vot, două că e disperare mare prin sondaje și le e frică de alegeri, ca de justiție…

Concluzia, oameni buni, e să ne bazăm pe noi înșine – să discernem între informație falsă și manipulare, să înțelegem pericolul bolii și să ne ferim de ea! Și mai ales … să ne protejăm viitorul – când vom avea ștampila în mână să nu uităm cum arată ciuma politică!

Sursa: Realitatea de Bucuresti

Articolul precedentLaurențiu Leoreanu, la Realitatea din PNL: Starea de urgență nu este o variantă de lucru. ,,PSD pune interesul electoral deasupra sănătății românilor”
Articolul următorAlina Gorghiu: „Ţara arde, iar PSD se piaptănă şi se gândeşte doar la Congres”