• Cum se tratează Vrancea în pandemie în spitale uzate moral, în timp ce baronul Marian Oprișan, care promitea că în 2019 ar fi trebuit să înceapă construcția noului spital, fuge de Comitetul COVID ca de injecție la poponeț
  • În 2009 și în 2014, același baron speriat acum de vrâncenii infectați, nu ezita să se urce prin ambulanțele noi să se joace cu sirenele, ori să-i certe pe medicii de la salvare
  • În timp ce Focșaniul își caută spitalul nou prin bălării și prin minciunile unui baron, la Alba-Iulia începe construcția unui spital cu bani de la buget
  • “Ne pregăteam să facem autostradă, dar a venit Colectiv și s-a stopat tot”, spunea, recent, Oprișan, în fața adunării de partid.

Probabil că undeva spre sfârşitul verii sau începutul toamnei 2019 să băgăm cupa excavatorului în pământ şi să înceapă construcţia unui nou spital”, aceasta este declarația făcută de Marian Oprișan, președintele Consiliului Județean Vrancea, în 2018, cu referire la noul Spital Județean din Focșani.

Suntem în aprilie 2020, iar pe amplasamentul anunțat de reprezentanții Consiliului Județean Vrancea, de lângă șoseaua europeană, nu cresc decât bălării, nu se vindecă niciun pacient și nu performează niciun doctor pe aparatură medicală performantă. Proiectul măreț al lui Oprișan este în comă de ceva timp, spre disperarea vrâncenilor, care trăiesc în aceste zile în al doilea cel mai mare focar de COVID-19 din țară, după Suceava. Ambele Spitale din Focșani, cel Județean și cel Militar au fost afectate grav de infecția cu noul coronavirus.

În 2018, Oprișan se umfla în pene în fața cadrelor medicale din Focșani, dar și a cetățenilor plătitori de taxe, că, ”grație” eforturilor sale, în orașul de pe Milcov vom avea un nou spital. ”Probabil că undeva spre sfârşitul verii sau începutul toamnei 2019 să băgăm cupa excavatorului în pământ şi să înceapă construcţia unui nou spital. Vom face un spital modern şi nou, dar asta implică o documentaţie foarte laborioasă, studiu de fezabilitate, de prefezabilitate, proiect tehnic, studii geo, topo şi celelalte lucruri care trebuie realizate. Am declanşat această procedură, suntem în poziţia să vedem dacă realizăm un proiect nou sau preluăm deja unul existent la Ministerul Sănătaţii, dar eu cred că datorită condiţiilor topo şi geo şi a noului teren pe care-l transferăm prin hotarâre de Guvern de la Ministerul Apărării ar trebui să facem un studiu de prefezabilitate, de fezabilitate, deci un proiect absolut nou”, a explicat în 2018 preşedintele CJ Vrancea, Marian Oprişan.

Spitalul Județean, sub comandă militară după ce ”Conserva” baronului s-a infectat

Oprişan a adăugat că, după finalizarea noii investiţii, actualul Spital Judeţean din Focşani va fi desfiinţat. “Odată cu finalizarea clădirii spitalului nou, actualul spital va fi închis şi atunci, cât va mai funcţiona, probabil trei ani – trei ani si jumătate, am luat decizia să igienizam într-o manieră modernă Spitalul Judeţean pentru perspectiva celor trei ani şi jumătate, cât va mai funcţiona”, a adăugat Oprişan în 2018.

Între timp însă, am ajuns în luna aprilie 2020, nu avem Spital nou, cel vechi se luptă pe viață și pe moarte cu virusurile, sub o conducere militară în plină pandemie COVID-19, după ce managerul Constantin ”Conservă” Mândrilă s-a infectat cu noul coronavirus și a fugit de tratamentul în saloanele pe care le-a avut în grijă, primit din partea aparatului medical pe care l-a reprezentat ani la rândul. Asta deși, moral, hoțul de conserve Constantin Mândrilă nu avea ce căuta în fruntea celui mai mare spital din Vrancea, acolo unde a fost proptit de același Oprișan.

Într-un plin scandal legat de secția TBC a spitalului, de acum ceva timp, Mândrilă a spus clar ce părere are despre condițiile din Spitalul ”Sf. Pantelimon” Focșani: ”să ne ferească Dumnezeu să fim bolnavi”, asta cu referire clară la saloanele insalubre și condițiile precare de igienă din Spital.

Însă, promisiunea din 2018 a baronului Marian Oprișan, făcută pentru o nouă unitate spitalicească, venea după alte două mari gogomănii anunțate de același baron Oprișan, intrate în folclorul vrâncean de acum – aeroportul și autostrada.

La Alba-Iulia încep lucrările la Spital prin CNI, la Focșani cresc bălării

Între timp însă, în țară, acolo unde administrațiile locale sunt conectate la realitățile din județe și au habar de mersul instituțiilor de la București, se reușește, pe bani de la bugetul de stat, să facă investiții majore pentru sănătatea românilor. Cel mai recent, Compania Națională de Investiții a anunțat că lucrările la Spitalul de Urgență de la Alba-Iulia intră în linie dreaptă.

Printr-un comunicat de presă, CNI spune că a predat constructorului amplasamentul în vederea demarării lucrărilor pentru Construirea Secției de Psihiatrie a Spitalului Județean de Urgență Alba-Iulia.
”Până la jumătatea anului 2023, Spitalul Județean de Urgență Alba-Iulia va avea o construcție nouă (subsol, parter și două etaje) care va corespunde tuturor normelor actuale și va permite tratarea în condiții de siguranță a afecțiunilor, atât în cadrul ambulatoriului de specialitate, cât și a secțiilor permanente (nevroze și psihoze). Noua secție de psihiatrie va avea o capacitate totală de 50 de paturi. Valoarea contractului aferent acestui obiectiv de investiții este de 17,6 milioane lei”, după cum anunță CNI.

La cât tărăgănează Oprișan cu noul spital, poate nu ar strica să predea proiectul către CNI pentru implementare. Cum însă orgoliul lui Oprișan nu-l va lăsa niciodată să apeleze la un minister condus de adversarul politic al său direct, Ion Ștefan, sănătatea vrâncenilor va avea de suferit.Motiv pentru care îi sfătuiesc pe cei doi cocoși să lase orgoliile și să colaboreze pe timp de pandemie, după care își pot etala pintenii din nou, dacă-i vor mai avea. 

Nino-nino challenge pentru Oprișan: nu mai fugi de ședința Comitetului COVID! 

Oprișan este obișnuit să se împăuneze cu investițiile din sănătate cu care nu a avut nicio tangență, așa cum s-a întâmplat, în toamna lui 2014, când l-a ”injectat” pe directorul de la Ambulanță, doctorul Vitalie Bețișor, pentru că venise la preluarea unor mașini de salvare, de la Minister, ca și cum i-ar fi furat lui laurii.

De asemenea, în 2009, Oprișan s-a dat într-un spectacol grotesc, tot la predarea unor mașini de salvare, către SMURD și Ambulanța Vrancea. Jurnaliștii l-au prins atunci pe Oprișan jucându-se de-a mortul, pornind sirenele la salvări și tolănindu-se pe tărgile de salvare. ”Nino-nino-nino…! Baronul Marian Oprișan s-a jucat ieri cu ambulanțele SMURD, exact ca un copil răsfățat, și a făcut încă o demonstrație de demagogie, când a prezentat presei locale cele patru salvări care au ajuns în județ, două de tip SMURD, care vor intra în dotarea Inspectoratului pentru Situații de Urgență, și alte două pentru Serviciul de Ambulanță. Pentru a face impresie, Oprișan a dat ordin ca cele patru salvări să fie garate în fața palatului administrativ, cu girofarele pornite. Șeful CJ nu a ezitat să probeze targa pentru urgențe medicale, făcînd-o “pe rănitul” în fața jurnaliștilor amuzați. “Eu știu că unii mă vor mort, dar eu o să mor în picioare… Pe mine nu mă sperie nimeni și nimic”, și-a făcut curaj Oprișan. El s-a urcat pe targă, cu picioarele înainte, arătând că se pricepe, la o adică, să acorde și primul ajutor!”, după cum scria Ziarul de Vrancea.

Pe atunci, șeful CJ nu ezita să își aroge merite. Acum însă, baronul Oprișan fuge ca de injecție când sunt ședințe la Comitetul județean pentru COVID-19, probabil de teamă să nu se îmbolnăvească sau, și mai plauzibil, de teamă să nu vadă toată lumea că este incapabil să găsească soluții fezabile pentru situația carantinaților din Vrancea.

Dacă am fi avut conducători responsabili, declarațiile de la începutul acestui material nu ar fi fost unele mincinoase, ci niște precizări realiste. Însă, nu ne rămâne să spunem decât atât: ”nino-nino-nino, Marian”!

Articolul precedentOrban, atac dur la adresa PSD, după adoptarea tacită a autonomiei Ținutului Secuiesc, în Camera Deputaților
Articolul următorANI îl acuză pe Mircea Drăghici că nu poate justifica o parte din avere. DNA, sesizată în cazul deputatului PSD